STADSHAL
WERVIK

in opdracht van:
Gemeente Wervik

oppervlakte:
1000m2

periode:
2018

De site stadspark Oosthove vormt één van de belangrijkste assen van Wervik door haar ligging tussen de leie en het centrum. Het ontwikkelingsplan dat hiervoor gecreëerd werd, bundelt verschillende projecten en fasen tot een concrete totaalvisie. Om de ontwikkeling van dit plan over de verschillende fases te ondersteunen wordt gestart met het ontwikkelen van een evenementenplein en polyvalente hal als ruggengraat. 

Door drie kernen te voorzien op de site - een cultureel voorplein, een kiosk als link tussen Leie en evenementenplein en een centraal gelegen bar – wordt van het domein opnieuw een aantrekkelijke site gemaakt voor zowel inwoner als toevallige voorbijganger waarbij de ontmoeting centraal staat.

De logica van het bestaande (en behouden) gebouw wordt gebruikt voor de minimale uitbreiding ervan. De bestaande hal wordt gestript tot op de structuur, zowel wanden, daken als vloeren worden verwijderd.

Het gebouw wordt enerzijds richting het water uitgebreid door toevoeging van een extra travé, anderzijds opent het gebouw zich naar het evenementenplein door de omgekeerde beweging van het zadeldak. 

Om voor de verschillende zones een samenhang te creëeren, wordt kleur en materialiteit doorgetrokken van verlichting over parkmeubilair en paviljoen tot schrijnwerk en luifel.