Woonproject Wemmel

  • in opdracht van: Alides

    periode: 2017-2022

    locatie: 1780 Wemmel

    foto’s: Dennis De Smet

  • De herbestemming van de voormalige Rodania-site is een gemengd project met een mix van woontypologieën rond een groen binnengebied. De diversiteit aan woontypologieën geschakeld rond een groene ruimte maken van de herbestemming een interessant project op schaal van zijn omgeving. De centrale tuin wordt de katalysator voor het project en zal als ontmoetingsplek fungeren tussen de verschillende gebouwen die hierop allen hun toegang krijgen georiënteerd.

    Er wordt een doorsteek op de site voorzien voor fiets- en voetgangers over de collectieve tuin heen. Dit zorgt voor een grotere doorwaadbaarheid van het hele binnengebied en betrokkenheid bij de buurt.

    Het niveauverschil van de site bedraagt 3meter van het hoogste peil aan de Limburg Stirumlaan tot het laagste peil aan de Ambiorixlaan. Dit niveauverschil spelen we uit in het ruimtelijke concept waarbij de toegang tot de ondergrondse parkeergarage zich op het laagste punt bevindt en ook de woningen gebruik maken van het natuurlijke niveauverschil zodat zij één ondergrondse verdieping hebben die aansluit op het niveau van het achterliggende landschap en 2 bovengrondse verdiepingen met toegang tot het binnenplein.