BOTESTRAAT

8 woningen geschakeld rond een
woonerf te Wondelgem

in opdracht van:
DC

oppervlakte:
1200m2

periode:
2016-2018

Het perceel, gelegen in een woonwijk in Wondelgem, zal plaats bieden aan 8 nieuwe woningen. 

Rekening houdend met de schaal van royale woningen in de omgeving worden er vier ‘twee onder één dak’ woningen gerealiseerd die rond een centraal binnenplein geschakeld liggen. 

Als grens tussen de straat en het woonerf wordt een tuinmuur geplaatst die voor een eigen atmosfeer zal zorgen op het binnenplein. Centraal wordt een evenwicht gecreëerd tussen groene en verharde ruimte waardoor deze buitenruimte optimaal gebruikt kan worden door alle bewoners. 

Elk van de acht woningen krijgt een eigen parkeerplaats op het gemeenschappelijke binnengebied en een privétuin die aansluit aan de leefruimte. De compacte woningen beschikken elk over drie slaapkamers op de verdieping en een multifunctionele ruimte onder het dak.